Sebastian Puschner

Sebastian Puschner

der Freitag

novinar, urednik / Journalist, Editor

Nemški novinar Sebastian Puschner (33) je urednik, odgovoren za področje politike in gospodarstva pri berlinskem mnenjskem tedniku der Freitag, za katerega piše zadnja štiri leta. Pred tem je šest let pisal za dnevni časopis TAZ, kjer je pokrival predvsem teme iz gospodarstva.

Diplomiral je iz političnih in upravnih študij, nato pa opravil še magisterij iz filozofije na univerzi v Potsdamu. Kot novinar in redaktor pa se je izšolal na nemški novinarski šoli Deutsche Journalistenschule (DJS) v Münchnu. Odraščal je na Bavarskem, danes pa živi v Berlinu, kjer je sedež redakcije Freitaga.

 

German journalist Sebastian Puschner (33) is a senior editor of politics and business at the Berlin-based weekly Der Freitag, where he has worked for the past four years. Before joining Der Freitag, he worked for the newspaper TAZ for six years where he covered mostly business.

Having graduated in political and administrative studies and obtaining a master’s in philosophy from Potsdam University, he trained as a journalist and editor at the Deutsche Journalistenschule (DJS) in Munich. He grew up in Bavaria and now lives in Berlin.

 

Dogodki / Events: